Slotconcerten

Rowwen Hèze

Sinds 2014 ondersteunt Ticketcrew Rowwen Hèze bij de jaarlijkse Slotconcerten. In de eerste week van november reizen tienduizenden fans af naar het dorpje America. Op vrijdag- en zaterdagavond barst hier het feest los op een groot weiland, vakkundig omgetoverd tot een echt festivalterrein. Op zondagmiddag is er plek voor jong en oud tijdens de familiedag Zondag in 't Zuiden.

Actiecodes
De vraag naar kaarten is altijd groot. De leden van de fanclub hebben daarom voorrang tijdens de kaartverkoop. Voordat de reguliere verkoop start, ontvangen alle fanclubleden een code waarmee ze twee tickets kunnen bestellen. Dagkaarten of passe-partouts, de keuze is vrij. Dankzij onze module voor actiecodes kan Rowwen Hèze al jarenlang zijn fans op deze manier bedanken.

Hoog volumeverkoop
Zodra de reguliere verkoop voor de vrijdag- en zaterdagavond van start gaat, zijn er duizenden mensen online. Één van deze dagen verkoopt ieder jaar binnen enkele minuten uit. Probleemloos. Ook voor een hoog volumeverkoop ben je bij Ticketcrew aan het juiste adres.

Fysieke verkooppunten
De familiedag Zondag in ’t Zuiden gaat enkele maanden later in de verkoop. Hierbij wordt gewerkt met verschillende kaartprijzen voor volwassenen en kinderen. Voor de kaartverkoop van deze familiedag maakt de organisatie bovendien gebruik van diverse fysieke verkooppunten. Deze vaste verkoopadressen sluiten we eenvoudig aan, waardoor uit dezelfde voorraad aan kaarten wordt verkocht. Wel zo fijn.

VIP-kaarten
Via een afgezonderde webshop verkoopt de organisatie VIP-kaarten voor deze shows. Per vier verkochte kaarten wordt automatisch één gratis parkeerticket voor de VIP-parkeerplaats toegevoegd. In deze webshop is het ook mogelijk om op factuur te betalen. Plaats een order en krijg direct een BTW-factuur met uniek betaalkenmerk toegestuurd. Na ontvangst van de betaling worden de tickets automatisch verzonden. Ideaal voor grote bedrijven en instellingen die geen pinpas in de la hebben liggen.

Directe bijverkoop
Naast entreekaarten verkoopt de organisatie ook vouchers voor consumptiemunten en lockers, waardoor bezoekers bij binnenkomst sneller geholpen kunnen worden. Bovendien is er zo minder contant geld in omloop en wordt er bespaard op muntautomaten. Een win-winsituatie dus.

Medewerkers systeem
Tijdens de Slotconcerten zijn veel vrijwilligers werkzaam. Met het medewerkerssysteem van Ticketcrew regelt de organisatie de aanmelding, planning en informatievoorziening. Opgeven kan via lokale verenigingen. Zodra de planning rond is, ontvangt iedereen bericht op welke dag, tijd en locatie ze worden verwacht. Vlak voor aanvang van de concerten krijgen alle vrijwilligers een digitale medewerkersbrief met onder andere een E-ticket voor gepersonaliseerde polsbandjes, T-shirts en ingeplande extra middelen (denk aan portofoons, veiligheidshesjes en zaklampen). Na afloop van de dienst wordt het polsbandje gescand om zo het urensysteem te ondersteunen. De lokale verenigingen die vrijwilligers hebben geleverd ontvangen per lid een bijdrage naar rato.

Accreditatiesysteem
In de accreditatiemodule van Ticketcrew beheert de organisatie onder andere toegang, polsbandjes, parkeerkaarten, maaltijdvouchers en gastenkaarten van leveranciers en bands. Via een e-mail nodigen ze hen uit om een online formulier in te vullen. Met hoeveel mensen zijn ze op welke bouw- en showdagen aanwezig? Met hoeveel personen willen ze gebruikmaken van lunch en/of diner en zijn parkeerkaarten nodig? Op het evenemententerrein kan de leverancier of artiest zich melden met de accreditatiemail, waarna de gepersonaliseerde polsbandjes en andere middelen worden overhandigd.

TOP