Slotconcerten

Rowwen Hèze

Sinds 2014 ondersteunt Ticketcrew Rowwen Hèze bij de jaarlijkse slotconcerten. In de eerste week van november reizen tienduizenden fans af naar het dorpje America. Daar staat een grote tent waarin op vrijdag- en zaterdagavond een uitbundig feest wordt gevierd. Op zondagmiddag is er plek voor jong en oud tijdens de familiedag Zondag in 't Zuiden.

Kaartverkoop
De vraag naar kaarten is groot. De leden van de fanclub hebben daarom voorrang tijdens de kaartverkoop. Voordat de reguliere verkoop start ontvangen alle fanclubleden een code waarmee ze 2 kaarten kunnen bestellen. Dit mogen dagkaarten en passe-partout-kaarten zijn.

Zodra de reguliere verkoop van start gaat zijn er erg veel mensen online. Een van de dagen verkoopt ieder jaar binnen enkele minuten uit. De andere volgt snel. De familiedag Zondag in ’t Zuiden gaat enkele maanden later in verkoop. Er wordt gewerkt met verschillende kaartprijzen voor volwassenen en kinderen. Daarnaast wordt voor de kaartverkoop van deze familiedag gebruik gemaakt van diverse fysieke verkooppunten.

Naast entreekaarten worden vouchers verkocht voor consumptiemunten en evenementen lockers, waardoor bezoekers tijdens binnenkomst sneller geholpen kunnen worden. Daarnaast is er minder contant geldt in omloop, kan er bespaard worden op munten-uitgifte-machines en zijn er op een vroeg moment liquide middelen beschikbaar.

VIP-kaarten
Een een afgezonderde webshop zijn VIP-kaarten te koop. Per 4 kaarten wordt automatisch 1 gratis parkeerticket voor de VIP-parkeerplaats toegevoegd. In de VIP-webshop is het mogelijk om tijdens het bestellen aan te geven dat men op factuur wil betalen. Men ontvangt dan automatisch een BTW-factuur, met een uniek betaalkenmerk. Zodra het openstaande bedrag is voldaan worden de kaarten automatisch verzonden. Wanneer er meteen wordt betaald met bijvoorbeeld iDEAL of creditcard, dan ontvangt men behalve entreekaarten en parkeerkaarten ook automatisch een BTW-factuur.

Medewerkers systeem
Tijdens de Slotconcerten zijn veel vrijwilligers werkzaam. Via lokale verenigingen kunnen ze zich opgeven. Zodra alle mensen zijn ingepland ontvangen ze een bericht waarin staan op welke dag, tijd en locatie ze werkzaam zijn. Enkele dagen voor aanvang ontvangt iedere vrijwilligers een digitale medewerkersbrief met o.a. een barcode. Daarmee ontvangen ze op locatie een gepersonaliseerd polsbandje, hun medewerkersshirt in de juiste maat en ingeplande extra middelen (denk aan portofoons, veiligheidshesjes, zaklampen, etc). Na afloop van hun dienst wordt het polsbandje gescand. Daarmee wordt het urensysteem ondersteunt. De verenigingen waarvan vrijwilligers actief zijn ontvangen een bijdrage per gewerkt uur van hun leden.

Accreditatiesysteem
Leveranciers en artiesten ontvangen een e-mail waarin ze worden uitgenodigd om via een online formulier aan te geven met hoeveel mensen ze op welke dagen aanwezig zijn tijdens bouwdagen en showdagen. Daarnaast kan men aangeven met hoeveel personen men gebruik wil maken van luch en/of diner en of er parkeerkaarten nodig zijn.

Op het evenemententerrein kan men zich melden met de accreditatie-mail. Op basis daarvan worden polsbandjes, luch-/dinerbonnen, parkeerkaarten, etc uitgegeven.

TOP