Vrijwilligers Pinkpop via module van Ticketcrew

Medewerkersbeheer

Popfestival Pinkpop vindt ieder jaar weer plaats in het Limburgse Landgraaf en is het langstlopende jaarlijkse popfestival ter wereld. Het festival kan niet plaatsvinden zonder behulp van de grote aantallen vrijwilligers die elk jaar het festival ondersteunen.

Vrijwilligers

Met het medewerkerssysteem van Ticketcrew organiseert Pinkpop sinds 2019 de aanmelding, planning en informatievoorziening van en naar een groot deel van de vrijwilligers van het festival. Deze vrijwilligers bestaan uit zowel losse individuen, als groepen die al jarenlang vrijwilligerswerk op Pinkpop verrichten. Verschillende poppodia door het land heen zoals de Nieuwe Nor, Mezz Breda, EKKO, 013 Tilburg, Gigant Apeldoorn, Grenswerk Venlo, Groene Engel, Gebr. de Nobel en Paaspop leveren vrijwilligers aan voor Pinkpop.

Inschrijven

Via onze tool kunnen geïnteresseerden zich inschrijven, zowel persoonlijk als gezamenlijk in een groep via een inschrijfformulier. Het is ook mogelijk om het om te draaien en 1 contactpersoon een link te sturen, waarmee deze persoon een bepaald aantal anderen kan uitnodigen. Dit is handig bij bijvoorbeeld verenigingen of andere organisaties die een vooraf bepaalde hoeveelheid vrijwilligers mogen aanleveren.

Module

Zodra de planning rond is, ontvangt iedereen bericht met de mededeling of hij/zij wel of niet is ingepland. Vlak voor aanvang van het festival krijgen alle vrijwilligers een digitale medewerkersbrief met alle info. Hierin staat alles vermeld wat betreft taakverdeling en verwachtte tijden. Tijdens het festival kan de organisatie zien waar en wanneer een vrijwilliger op het terrein verwacht wordt en welke maat shirt ze nodig hebben.

Extra

Naast een flexibel en prettig systeem om te plannen en medewerkers van informatie te voorzien biedt Ticketcrew meer. Zo kan er gezorgd worden voor gepersonaliseerde polsbandjes, die automatisch geprint worden als een vrijwilligers zich meld door middel van een e-ticket. Ook kan er bijgehouden worden hoe lang personeel van een vereniging gewerkt heeft met de uitcheck functie van ons systeem. Deze functie werkt eenvoudig via de persoonlijke QR-code die vermeld staat op het bandje van de medewerker.

 

TOP